2011. január 25., kedd

Vedd észre magad körül a lehetőségeket!


A világ tele van lehetőségekkel. Fantasztikus észrevenni, hogy nap mint nap remek lehetőségek tucatjaiba botlunk. Attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitjuk reggel a szemünket ébredéskor, minden egyes másodperc azért van, hogy élvezzük, hogy jobbá tegyük környezetünket, és életünket. Ráadásul nem csak eddig vett körül mindez, hanem épp MOST is, és a jövő minden percében lesz még ezernyi esély, melyet kihasználhatunk. Ahhoz, hogy éljünk a lehetőségekkel, melyet az élet nyújt számunkra, az első és legfontosabb, hogy észrevegyük őket. Itt egy megdöbbentő videó, főleg azoknak, akik nem értik, miről beszélek...
Érdemes megnézni hogy a legtöbb ember hogy reagál a lehetőségekre. Akkor amikor ott van, amikor csak a kezünket kell kinyújtani érte, mindig körbevesz minket, ahogy ezen a videón is. Van, aki észreveszi, és van aki nem. És ahogy látszik is, az utóbbi a gyakoribb.


Érdemes végignézni a film készítőinek végső következtetéséig:
"Amikor elkezdtük feldíszíteni a fát, sok mindenre gondoltam, hogy vajon mi fog történni, de a két leggyakrabban előforduló eset fel sem merült bennem:
1. Hogy a legtöbb ember elsétál egy pénzzel felaggatott fa mellett, anélkül hogy észrevenné.
2. Hogy sokan ránéznek a pénzzel teli fára, de valahogy mégsem látják meg."
És mi a tanulság?
Mostantól észreveszem és meglátom a lehetőségeket, melyek adódnak az életemben!
Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy vegyük észre a lehetőségeket, vegyük észre hogy hol és hogyan tudjuk jobbá tenni az életünket, hiszen minden helyzetben saját magunkra számíthatunk csak. Tudjunk és merjünk felelősen gondolkodni, tények alapján mérlegelni és dönteni. Felejtsük el a félelmeinket, mert nincs mitől félni, hiszen a félelem csak gúzsba köti a tetteinket. Bátraké a szerencse, és azoké, akik hisznek a jövőben.
Felejtsük el azt hogy mások miatt tartunk ott, ahol tartunk, felejtsük el azt hogy a felelősséget magunkon kívülre helyezzük. Vállaljuk fel a saját életünket, a saját környezetünket minden bajával és szépségével együtt.
"Lásd meg a lehetőséget, és csapj le rá. Tedd meg amit meg kell tenni, és dönts mindig úgy, ahogy Neked a legjobb. Nem tudhatod hogy mit hoz a holnap, de ha Önmagadban bízol, akkor soha nem érhet meglepetés."
Mától észreveszem a lehetőségeket. Mert azok MINDIG a szemem előtt vannak!

1 megjegyzés: