2011. január 15., szombat

Fújjon már valaki RIADÓT az oktatásban!


Egy dolgot előre szeretnék tisztázni, nem az iskolával van bajom, iskolába járni és tanulni igen is kell ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az életben és megszerezzük az alapvető tudást!  
„Ha abbahagyod a tanulást, a pénzed hamarosan valaki másé lesz, azé aki tovább tanul.” 
/ Robert T. KIYOSAKI /

Csakhogy óriási nagy a baj, mert a tudás 90%-a lexikai tudás, amivel lehet jól szerepelni egy műveltségi vetélkedőben, de az életben mit sem ér! És ma egy klikkeléssel bárki számára hozzáférhető! AZ ÉLET MEGVÁLTOZOTT, de a RÁ VALÓ FELKÉSZÍTÉS egy cseppet sem!

Ma az oktatási rendszer elavult, nem az életre, az életben való boldogulásra tanít, hanem arra hogyan legyünk "jó alkalmazottak" - más szóval "jó rabszolgák".

Ma az iskola egy rég letűnt korra készít fel és nem a jövőre. A következő adat alá is támasztja az állításom: "A 2010-ben leginkább keresett 10 állásfajtaközül 2004-ben még egy sem létezett. A mai diákokat az iskoláknak olyan foglakozásokra kellene felkészíteniük, amelyek ma még nem léteznek és olyan technikai megoldások használatára felhívni a figyelmüket, amelyeket ma még fel sem találtak".

Egy kis történelem lecke: az alkalmazottak az ipari kor szülöttei, az ipari kornak pedig már rég vége van! És ezt ma egyre jobban érezni is. Ma már az információ korát éljük. Ez a gyors és folyamatos változásról, fejlődésről szól. Élő példa arra, hogy miért a fiatal, egyetemistákból lesznek önerőből milliomosok, majd milliárdosok. Haladnak a korral. Gondoljunk csak Bill Gates-re, a Microsoft atyára, 30-as éveiben lett a világ leggazdagabb embere. Vagy Michael Dell-re, a Dell számítógépek atyára. A Google és Facebook kitaláló srácokról már nem is beszélek!
A szabad vállalkozók korszakát éljük: A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT.

Így az alkalmazottnak leágazóban van. Gondoljunk csak az óriási leépítésekre, elbocsátásokra és az egyre növekvő munkanélküliségre. Az alkalmazotti lét arra volt jó, hogy ez által létre jött az úgynevezett középosztály és a cégek vállalták a felelősséget a dolgozóik iránt. Ez a nagyszüleim idejében remekül működött, de édesanyám és édesapám már ennek az áldozatai. Ez ma már megalázkodással jár, én köszönöm, de nem kérek belőle. Őszintén aggódok azoknak az embereknek a sorsa iránt, akik még mindig a múltban, az ipari korban élnek. ÉS A LEGSZÖRNYŰBB? HOGY TANÁRAINK SZINTE 100%-a még ott él! A társadalomban egyértelműen látszik, hogy mást tanítanak és más az élet!

Az, hogy "járj iskolába, szerezz jó jegyeket, majd szerezz egy jól fizető állást, araszolj a ranglétrán és bízd magad az államra, vállalatodra, majd ők gondoskodnak a nyugdíjadról" 10 évvel ezelőttig jó tanács volt, ma már nem az!

Szeretnék egy érdekes statisztikát megosztani Veled. 2019-től az amerikai munkások 40%-a(!) önálló egyéni vállalkozó lesz.És ez igaz lesz ugyanúgy minden más országra, Magyarországra is. Ahogy mondtam középosztály el fog tűnni, mivel vége van az ipari kornak. Lesznek a szegények és gazdagok! 
A gazdagok a saját vállalkozásukkal, cégükkel megteremtik maguknak azt, amire a szegények nem hajlandóak - direkt nem a "képesek" szót használtam, mert képesek lennének ők is, csak nem hajlandóak rá.

Ha most megriadhatsz azon amit írtam, mert nem ezt tanultad, nem ez a valóságod. Túl nagy falatnak tűnhet elsőre és emésztened kell a dolgot, én ezt megértem és nem is csodálkozok rajta, mivel eddig senki nem is mondta Neked. Ma már minden pénzügyi tanácsadótól ezt hallhatod:
-, hogy Ő sem, én sem és Te sem fogsz nyugdíjat kapni,
megyünk át önellátó -és öngondoskodó "üzemmódba".
Ha én nem gondoskodok a későbbi életemről, nyugodt lehetek, hogy más sem fog helyettem. 



Így a cikkem vége felé megszeretnék osztani Veled egy "titkot", ami segíthet Neked is a kezdéshez, ha a saját cégeden töröd a fejed.Ezt én is a gazdag emberek gondolkodásából, észjárásukból tanultam meg. Ezt egy alkalmazott nem is tudná hasznosítani, mert korlátozottak a lehetőségei. Ő a fizetésért cserébe az idejét adja, otthon meg már csak Tv-t nézni marad ideje.

Így nem marad lehetősége, hogy alkalmazza. Neked viszont igen. Hogy mi is ez?
2 DOLOG:
1., Létezik egy 4-5 éves stratégia, mellyel BÁRKI (iskolázottságtól függetlenül) anyagi függetlenségre tehet szert!
2., A
 hatástöbbszörözés elve. Ma az egyik legjobb hatástöbbszöröző eszköz a Számítógép és az Internet. Hogy most már tudod, használd bölcsen ezeket az eszközöket.

HA ÉRDEKEL ? HOGY HOGYAN LEHET MEGTEREMTENI 4-5 ÉV ALATT OLYAN VAGYONT? MELY ANYAGI FÜGGETLENSÉGET AD MINDENTŐL, 
ÍRJ A sikerformula@gmail.com címre,
és ELMONDOM, ILLETVE SEGÍTENI IS TUDOK BENNE!
Egy dolgot nagyon rövid alatt megtanultam. Az emberek igen is képesek a változásra, ha akarják és ahhoz, hogy segítsük őket mi csupán csak hatással lehetünk az életükre. Olyan hatással, ami felrázza őket és tettetekre sarkalja őket.  Gondolkodj hosszú távon, legyen célod, legyen rá egy kidolgozott terved és drámai változások következnek az életedben, ha kitartó vagy.
Záró gondolatként pedig jól jegyezd meg: A TÖRTÉNELEM MINDIG MEGISMÉTLI ÖNMAGÁT.


Ezt a cikkem Robert KIYOSAKI "Visszavonulni Fiatalon és Gazdagon" c. könyve és a saját személyes tapasztaltaim alapján írtam.

1 megjegyzés:

  1. Ha bármi véleményetek, vagy kérdésetek van, írjatok nyugodtan! :)

    VálaszTörlés