2010. december 10., péntek

A paraszt és a csacsi - Kínai népmese

"Egy nap a csacsi beesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni, hogy mit is tehetne. 
Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni, így nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdett földet lapátolni a kútba. 
A szamár megértette, hogy mi is történik és először rémisztően üvöltött. Aztán - mindenki csodálatára - megnyugodott. Pár lapátolással később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és a szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra az lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan kisétált!"

Tanulság: 
Az élet mindenfajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése