2012. március 30., péntek

Katie Kirkpatrick örömteli élete, esküvője, majd halála

Katie Kirkpatrick története arra emlékeztet, hogy minden szenvedésben és tragédiában megtalálhatjuk az örömöt és ünnepelhetjük a jelen pillanatot! 
2002-ben Valentín-napon, Katie Kirkpatrick-nál, ki akkor a Rochester Főiskolán volt első-éves (egy kis keresztény főiskola Rochester Hills, Michiganben), rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak. Katie félelmet nem ismerve próbálta tanulmányait folytatni, de 2003-ban újabb sorscsapás érte: operálhatatlan daganatot találtak a tüdejében, mely körülölelte a tüdő-artériát. Ennek ellenére, 2004-ben a lehetetlent nem ismerő Katie résztvett Lance Armstrong, a híres kerékpár bajnok ''Rózsákkal a Rákért'' adománygyűjtő körútján. 

2005. január 15-én a 21 éves Katie, a lány kinek mosolya mindenkire átterjedt és lehetetlent nem ismerő optimizmussal rendelkezett, aki már három éve küzdött a rákkal, a Michigan-i Krisztus Templomban (Hazel Park) hozzáment élete szerelméhez, a 23 éves Lapeer Megyei Seriff helyetteshez Nick Goodwin-hoz, kivel már a középiskolában is együtt voltak. 

A fotókat Romain Blanquart készítette. 

(1) Katie Kirkpatrick és a vőlegénye Nick az esküvő előtt itt pihennek. Katie gyógyíthatatlan rákbeteg és órákat tölt kemoterápiával. Itt Nick éppen arra vár, hogy befejezze a kezelést. 

(2) Még úgyis, hogy folyamatosan küzdött a fájdalommal és a lassanként leálló szerveivel, morfium segítségével Katie az esküvő minden részletével foglalkozott. A ruháját számos alkalommal meg kellett igazítani a folyamatos súlyvesztés miatt. 

(3) Az oxigén palack díszvendég volt, hiszen Katie-nek az esküvői ceremónia és a fogadás alatt is használnia kellett. A képen Nick, Katie és szülei láthatók. 

(4) Katie tolószékben hallgatja, ahogy férje és barátai szerenádoznak neki. 

(5) Az esküvői parti folyamán Katie-nek kicsit pihennie kellett. A fájdalom nem engedte, hogy sokáig álljon. 

(6) Katie mindössze öt nappal az esküvője után elhunyt. (A McLaren Regional Medical Center-ben - Flint, Michigan.) 

Nick a következőket mondta az esküvőről és Katie haláláról:
''Gyönyörű volt! Az álmunk vált valóra. Ő volt a valaha létező leggyönyörűbb angyal. Gondoskodó és önzetlen, és óriási hatalmas mindannyiunk számára! Bármi is történt vele mindig mosolygott. Nem számított a betegsége. Egyszerűen tökéletes volt." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése