2011. december 23., péntek

A festmény - Kinek kell a fiú ?


Egy vagyonos ember és a fia ritka festményeket gyűjtött. Gyűjteményükben Picassótól Raffaelóig sok híres művész alkotása megtalálható volt.Kitört a háború és a fiú katonának állt. Bátran harcolt, míg egy csatában életét vesztette, amikor egy társa életét próbálta megmenteni. Értesítették édesapját, aki mély gyászba esett egyetlen fia elvesztése miatt.
Körülbelül egy hónappal később, éppen karácsony előtt, zörgettek az apa kapuján. Az ajtóban egy fiatalember állt, kezében nagy csomaggal.- „Uram, ön nem ismer engem” kezdte a fiatalember. „Én vagyok az a katona, akiért az ön fia az életét adta. Sok életet megmentett azon a napon. Éppen engem próbált fedezékbe vinni, amikor a halálos találat érte. Gyakran mesélt Önről és a gyűjteményükről.”
A fiatalember a kezében lévő csomagot a férfi felé nyújtotta. „Tudom, hogy nem sokat ér. Nem vagyok valami nagy művész, de azt hiszem a fia is azt akarná, hogy ez az öné legyen.”A csomag a fiú portréját tartalmazta, amit bajtársa festett róla. Az apa könnyekig hatódva meredt a képre, ami meglepően jól ábrázolta fia személyiségét. Miután összeszedte magát felajánlotta, hogy fizet érte.
- „Szó sem lehet róla! Ezt ajándéknak szántam, bár tudom, hogy soha semmivel nem leszek képes visszafizetni, amit a fia értem tett!”
Az apa felakasztotta a festményt a falra, gyűjteménye többi darabja közé és, ha látogatója érkezett ezt a képet mutatta meg elsőként, minden mestermű előtt.Amikor meghalt, a gyűjteményt aukcióra bocsátották. Sok gazdag, befolyásos ember gyűlt össze az árverésen, abban reménykedve, hogy megszerezhetnek egy-egy ritkaságot.
A kikiáltópulthoz közel egy állványon a fiú arcképe állt. A kikiáltó kalapácsával jelt adva megszólalt:
- „Az árverést a fiú arcképével kezdjük. Ki ad érte 100 dollárt?”
A teremben csönd volt. A hátsó sorból valaki bekiabált:
- „a híres festményekre vagyunk kíváncsiak! Ez a kép senkit nem érdekel!”
A kikiáltó azonban folytatta.
- „Ki ajánl 100 dollárt a képért?”
Egy türelmetlen hang bekiáltott. „Nem ezért jöttünk! A Rembrant-ot és a Van Gogh-ot akarjuk látni! Kezdje már el az igazi árverést!”A kikiáltó azonban rendíthetetlen volt.  - "A fiú. Kinek kell a fiú?”
Végül egy hang megszólalt a terem hátsó sarkából. A családnál hosszú ideig szolgált kertész volt az.
- „Tíz dollárt adok a képért.” Szégyenkezett egy kicsit, de többet nem kínálhatott szerény vagyonából.
- „Tíz dollárnál tartunk. Ki ad érte húszat?” folytatta a kikiáltó.
„Adja oda neki tízért és lássuk végre a mestereket!” kiáltották többen is.
- „Tíz dollárnál járunk. Ki ajánl húsz dollárt?”
A teremben ülők egyre nyugtalanabbul és türelmetlenebbül feszengtek székeiken. Nem ezért a képért érkeztek az árverésre.
„Először, másodszor, senki többet harmadszor. A kép elkelt tíz dollárért!” A kikiáltó az asztalra csapott a kalapáccsal, majd bejelentette: „Az árverésnek vége.”
„És mi van a festményekkel?” kiabálták többen is.
- „Sajnálom,” válaszolta „az árverés befejeződött.”
„Amikor megbíztak az aukció levezetésével, tudomásomra hozták az elhunyt végrendeletének titkos záradékát, amit csak most árulhatok el. Megbízásom kizárólag a fiú képének árverésére vonatkozott. Aki azt megvásárolja azé a többi festmény is. Aki megvette a fiút mindent örököl!”
Isten Fia meghalt értünk 2000 évvel ezelőtt. Csakúgy, mint a kikiáltó, Isten is ezt kérdi tőlünk: „Kinek kell a Fiú?” Akié a fiú, azé minden.

2011. december 16., péntek

The OPUS - A Mű

‎"Nem az A MŰVED, amit csinálsz, hanem az örökség, amit magad mögött hagysz!"

A legújabb spirituális film magyar felirattal. A Műben olyan szereplők beszélnek az élet értelméről, akiket jól ismerhetsz A Titok és Az Iránytű c. filmekből. Joe Vitale, John Demartini, Jack Canfield, Debbie Allen, hogy csak a legismertebbeket említsem. A Műben szólnak az elképzelés, a tervezés és a cselekvés fontosságáról, összefüggéseiről. Sorsokat és mintákat láthatsz arról, hogyan gondolokoznak elismert írók, milliárdosok az élet értelméről. Találhatsz benne néhány olyan gondolatot, ami elindíthat, vagy megerősíthet Téged is a siker útján.

2011. december 14., szerda

A világ csak belülről változhat meg !


Mindenkinek érdekes lehet, aki veszi a fáradságot és nem sajnál magától 8 percet !
Mennyire nem a külső körülmények határozzák meg a dolgokat...
Úgyhogy ne álltasd magad ezzel! :)

2011. december 9., péntek

Mi a lényeg ?

Sokszor és sokat nevetni. Elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását. Kivívni az őszinte kritikusok elismerését, és elviselni a hamis barátok árulásait.
Örülni a szépnek, 
megtalálni másokban a jót. Jobbítani egy kicsit a világon: -egy egészséges gyermekkel, egy parányi kerttel, vagy azzal, 
hogy biztos lábon állva élsz.
Tudni, hogy legalább egyvalaki 
könnyebben lélegzik,
mert Te voltál ....

( R.W.Emerson)

2011. december 2., péntek

Na ez minden képzeletet felülmúl / Tiszta tehetség

Rengeteg feldolgozásban hallottam már Adele - Rolling in the deep c. számát, de ez a kislány - Vazquez Sounds - minden képzeletet felülmúl a hangjával és tisztaságával. Gyönyörűen énekli. Próbálj csak a hangjára figyelni, még ha akarnál sem tudnál benne hibát találni. Úgy tökéletes, ahogy van és messze felülmúlja még az eredetit is!